Online loopbaanportal

Programma: Zet je loopbaan in beweging!

Het programma Zet je loopbaan in beweging!

Voor organisaties, die Duurzame Inzetbaarheid belangrijk vinden en medewerkers in deze ontwikkeling willen meenemen is het programma:  ‘Zet je loopbaan in beweging!’ bedoeld. Het programma wordt samen met HRM van uw organisatie ontwikkeld.

Wat is het?

Zet je Loopbaan in beweging is gebaseerd op co-creatie. De Loopbaancoach bespreekt de onderdelen met de HRM-adviseur van uw organisatie. Het voordeel hiervan is, dat er aandacht is voor specifieke organisatorische aspecten, het strategisch personeelsbeleid, OR en/of cao afspraken. Het programma wordt gepresenteerd aan de deelnemers door de Loopbaancoach én de HRM-adviseur.

Wat houdt het programma in?

  • In een vijftal sessies (van 2 uur) of in drie sessies (van dagdelen) staan de deelnemers met toegepaste instrumenten, spellen en vragen stil bij de eigen loopbaan. Ook krijgen ze meer inzicht in hun persoonlijkheidstrekken, drijfveren, kwaliteiten en interesses.  De deelnemers worden meegenomen in de ontwikkelingen in de arbeidsmarktregio. Ook horen ze meer over de kunst van het solliciteren, het presenteren van zichzelf en het plannen van ontwikkelacties.
  • De knowhow van de HRM-adviseur zorgt ervoor, dat de deelnemers waardevolle tips krijgen over (interne) functies en solliciteren. Een ander voordeel is dat de HRM-adviseur na de sessies, gemakkelijker benaderd wordt door de deelnemers met specifieke  ontwikkelvragen. De Loopbaancoach vult de kennis aan. Bijvoorbeeld over het gebruik van LinkedIn en social media.
  • Voorafgaand aan de sessies ontvangen de deelnemers tips, hoe ze zich kunnen voorbereiden. In sommige organisaties is het mogelijk om gebruik te maken van de online trainingen van GoodHabitz. Deze zijn aanvullend en geven inspiratie, bijvoorbeeld voor het maken van een eigen (loopbaan) actieplan of voor het samenstellen van een pitch.
  • Naast de groepssessies waarin de groep ervaringen deelt, gaat de deelnemer individueel in gesprek met de Loopbaancoach om de testresultaten te bespreken (deze zijn vertrouwelijk). Door dit gesprek en de testresultaten krijgen de deelnemers meer inzicht in zichzelf. Verder kunnen de deelnemers hun persoonlijke loopbaansituatie bespreken en vragen om ontwikkeladvies.

 Voordelen voor de deelnemer.

  1. Informatie uit de eerste hand van een HRM-adviseur en Loopbaancoach, bijvoorbeeld over hoe solliciteren werkt.
  2. Meer kans op een toekomstbestendige loopbaan.
  3. Meer invloed op je eigen ontwikkeling.

Voordelen voor HRM (werkgever).

  1. Meer in contact met de deelnemers over de ontwikkelbehoefte.
  2. Deelnemers nemen zelf de regie over hun loopbaan of gaan daarover gemakkelijker in gesprek met HRM of hun leiding.
  3. Preventief in plaats van curatief (minder Personeelskosten).

 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Investeer ook in duurzame inzetbaarheid van medewerkers met:

Zet je loopbaan in beweging!

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.