Online loopbaanportal

Loopbaanscreener

Loopbaanonderzoek heeft aangetoond, dat de kans op plezier in het werk het grootste is, als je werk doet in een richting waarvoor je veel interesse hebt en jouw persoonlijkheid daarbij past. De Loopbaanscreener combineert die twee onderdelen in één rapportage.

Voor wie?

De Loopbaanscreener geeft inzicht als je een carrière switch overweegt of een opleiding in een andere richting wilt gaan volgen en jij jezelf afvraagt of die richting bij je past. Ook als je het gevoel hebt, dat je niet op je plek zit, kan de Loopbaanscreener verhelderend zijn. Organisaties kunnen de Loopbaanscreener goed inzetten bij loopbaanonderzoeken, werving- en selectie en mobiliteitstrajecten.

Werkwijze

De intake vindt telefonisch plaats. De vragenlijsten kunnen online worden ingevuld. Vooraf ontvang je de juiste instructies. Een goede internetverbinding en een Laptop of PC is noodzakelijk. Daarna worden jouw rapportages (LIV en PfPI) en de Loopbaanscreener door de Loopbaancoach toegelicht in een persoonlijk gesprek.

Welke testen?

De Loopbaanscreener is gebaseerd op twee gevalideerde en genormeerde vragenlijsten, die online beantwoord worden. De vragenlijsten zijn:

  • de Loopbaan Interesse Vragenlijst (LIV) gebaseerd op de theorie van J.F. Holland en
  • de Personality for Professional Inventory (PfPI)

De PfPI

De PfPI meet de persoonlijkheid op de werkvloer. Dit zijn persoonlijkheidstrekken, die relevant zijn bij het verklaren van werkgedrag en prestaties. De rapportage van de PfPI geeft een terugkoppeling op 21 werk gerelateerde persoonlijkheidstrekken. Dit resulteert in de Big Five: 1. Emotionele stabiliteit. 2. Extraversie. 3. Openheid voor ervaringen. 4. Altruïsme. 5. Consciëntieusheid.

Download hier een voorbeeld van de PfPI.

De LIV

Daarnaast wordt de Loopbaan Inzicht Vragenlijst (LIV) ingevuld. De LIV is geschikt om loopbaanperspectieven te onderzoeken. Deze geeft zicht op interesses, kennis en vaardigheden. Enerzijds wordt de voorkeur zichtbaar, anderzijds wordt ook duidelijk of dit aansluit bij je competenties.

Download hier een voorbeeld van de Loopbaan Inzicht Vragenlijst.

De loopbaanscreener

De Loopbaanscreener matcht de interesses uit het LIV rapport met de PfPI persoonlijkheidstrekken. Aan de hand van de match bespreekt de loopbaancoach welke beroepen daarbij passen.

Download hier een voorbeeld van de loopbaanscreener

De testen kunnen ook los van elkaar ingezet worden.

Doorlooptijd traject: 1 telefonische intake - kandidaat vult de vragenlijsten online in - Een Loopbaangesprek, waarin de rapportages worden besproken.

Prijs op aanvraag

Wil je ook meer kans op plezier in je werk?

Bel 058 - 843 02 33

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.