Online loopbaanportal

Onderzoek je kansberoep met VerdienstelijkScholingsvoucher

Voor de oudere werkzoekende 50plusser bestond het al. Maar nu heeft de UWV sinds 1 mei 2016 subsidie in de vorm van een scholingsvoucher beschikbaar gesteld voor iedere werkzoekende, die zich wil laten omscholen. Goed nieuws dus. Ben je werkloos en sta je open voor verandering? Dan wil jij je misschien wel laten omscholen. Dit is wellicht het moment om toch voor je die ene droombaan te gaan.

Kansberoep onderzoek met Verdienstelijk

Kansberoep onderzoek met Verdienstelijk

Prachtig, vindt Ans van den Berg (loopbaancoach). Veel werkzoekenden zullen gebruik van deze regeling willen gaan maken om hun kans op werk te vergroten. Ik krijg vaak werkzoekenden bij Verdienstelijk, die enorm tegen het bedrag aanhikken van een scholing. Deze regeling kan hen over die financiële drempel helpen en net dat steuntje in de rug geven. Maar zoals iedere regeling is ook deze niet vrijblijvend. Het kost natuurlijk de nodige inzet. En met een grote dosis enthousiasme kom je er niet alleen, daarom onderzoeken wij of de omscholing, qua aanleg en achtergrond bij je past. Bij Verdienstelijk voeren we dit onderzoek uit.

 

Voorwaarden:

Zoals aan iedere subsidie zijn er voorwaarden aan gesteld om in aanmerking te komen. Hieronder een paar van die voorwaarden.

  • Ingeschreven staan op Werk.nl met CV als werkzoekende
  • De maximale aanvraag is € 2500,– inclusief BTW
  • Termijn opleiding: tussen 1 mei 2016 en 1 april 2018
  • Een officieel erkende opleiding
  • Een opleiding voor een kansberoep of EVC traject
Kijk voor de exacte voorwaarden op www.uwv.nl voor deze tegemoetkoming in de kosten en op www.belastingdienst.nl voor eventuele aftrekposten voor de inkomstenbelasting en laat je goed voorlichten.

 

Een kansberoep?

Voor sommige beroepen is het voor werkgevers moeilijk om personeel te vinden. Dit kan volgens de UWV een kansberoep zijn. Welke dit zijn? UWV heeft een lijst samengesteld. Deze kan je hier downloaden. Met je opleiding moet je dus kans maken op zo’n beroep. In het geval van een EVC traject bewijzen aan je (toekomstige) werkgever, dat je geschikt bent voor het werk, dat je wilt gaan doen. De UWV heeft een aanvraagformulier ontwikkeld.

Aanvragen scholing?

Wanneer je interesse hebt, dan kan je kijken of je je kunt laten omscholen naar een kansberoep. Maar voordat je je enthousiast aan de studie gaat adviseren wij om eerst te praten met een loopbaancoach van Verdienstelijk om te kijken of je aanleg hebt voor dat kansberoep?

Wil je loopbaanadvies en informatie over deze regeling? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch via 058 – 843 02 33, via mailto:info@verdienstelijk.nl of laat een berichtje achter op onze contactpagina.

Bron: UWV

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op of bel 058 - 843 02 33

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.