Online loopbaanportal

Het vergeethoekje! 

het vergeethoekje Verdienstelijk

Het vergeethoekje

Ans van den Berg: “Het valt mij regelmatig op dat veel loopbaankandidaten direct kunnen vertellen wat hun beperkingen zijn. Maar hoe zit het dan met jouw mogelijkheden vraag ik dan direct? Dan zie ik ze denken en is er werk aan de winkel. Met de kandidaat op zoek naar zijn talenten. De sterke kanten uit het vergeethoekje halen en denken in mogelijkheden.

Waar ben je trots op?

Daar is echt niet altijd een capaciteitentest of een assessment voor nodig. Denk eerst eens goed na over prestaties in je leven. Dit mogen zowel privé als zakelijke dingen zijn. Wanneer jij je kind goed wist te begeleiden tijdens een ziekteperiode, dan zegt dat iets over jouw organisatievermogen. Of misschien heb je het plaatselijk voetbalteam getraind. Wat was het resultaat, wat was jouw rol? Hoe heb je het aangepakt?

Speur in je verleden

Een belangrijke vraag daarbij is ook of je dingen anders aangepakt zou hebben, als je wist wat je nu weet. Dit zegt iets over jouw vermogen om naar jezelf en naar je gedrag te kijken. En te leren van je ervaringen. Vaak geven mensen aan dat ze ergens geen ervaring in hebben, maar als ik dan doorvraag dan blijkt dat ze in een andere situatie wel ervaring opgedaan hebben met die vaardigheden. Het kost vaak enig speurwerk in je verleden. Komen je herinneringen lastig op gang, dan kan je jezelf omringen met fotoboeken (of bestanden). Of samen met familie of vrienden praten over vroeger.

Het vergeethoekje

Ga er maar eens voor zitten op een regenachtige zondag. Zet een lijn op papier vanaf je jeugd naar nu en beschrijf kort wat de belangrijkste gebeurtenissen waren. Vind je dat moeilijk? Redeneer dan terug. Van nu naar 5 jaar terug en zo verder. En schrijf rond die gebeurtenissen specifieke zaken waar je trots op was, denk na over jouw inbreng. Op veel zaken mag je trots zijn. En natuurlijk kom je ook dingen tegen, die je liever wilt vergeten. Waar je spijt van hebt en die je anders had willen aanpakken. Maar je verleden kan je niet veranderen, dus kijk naar het heden en vooruit. Doe je voordeel met je ervaring, door nu wel het juiste te doen. Meer weten over mijn aanpak? Mail info@verdienstelijk.nl of bel 058 – 843 02 33. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op of bel 058 - 843 02 33

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.