Online loopbaanportal

Is outplacement een succes?yes-945356_640

Een loopbaancoach neemt geen genoegen met standaard antwoorden!

Is Outplacement een succes? Uit de cijfers van OVAL blijkt dat veel werkzoekenden via een outplacementtraject een andere baan vinden. Wat opvalt in dit onderzoek is dat de inspanningen van de kandidaat en de loopbaanprofessional in het traject vaak leiden tot het vinden van een baan in een andere sector |(50%). Ook is vaak sprake van een andere functie (tweederde deel).

“Dit begrijp ik wel. Het valt mij op dat het voor veel loopbaankandidaten moeilijk is om verder te kijken dan hun eigen functie. Laat staan verder te kijken dan de branche waaruit ze komen. Dat is niet vreemd. Een mens is van nature geneigd om zich te richten op het vertrouwde. De kunst van mijn vak is om op zoek te gaan naar de eigenheid van de kandidaat. Wat heeft deze in huis, qua kwaliteiten, kennis en ervaring. Na deze fase van beeldvorming, beoordelen we samen in welke functies, beroepen en organisaties dit ingezet zou kunnen worden.
De loopbaancoach vraagt goed door en neemt geen genoegen met standaard antwoorden. Ik verbaas mij er regelmatig over hoe weinig beeld kandidaten hebben van andere branches of organisaties. En daarin ligt voor de loopbaancoach een mooie kans op succes voor die loopbaankandidaat. Wij verstaan de kunst van het maken van een vertaalslag van het oude naar het nieuwe en zijn op de hoogte van arbeidsmarktontwikkelingen”. – Ans van den Berg –

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op of bel 058 - 843 02 33

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.