Online loopbaanportal

Persoonlijke loopbaanbegeleiding werkt!Geld beschikbaar voor persoonlijke begeleiding

De overheid gaat budget beschikbaar stellen voor de persoonlijke begeleiding van werklozen. Hoe en wanneer is nog de vraag. Werklozen moeten zich op dit moment, in verband met een grote bezuinigingsoperatie bij de UWV, in eerste instantie vooral digitaal zien te redden. Door het invullen van een online werkdossier en door vervolgens via www.werk.nl op zoek te gaan naar vacatures. Een groot deel van werkzoekenden blijkt hier in de praktijk toch moeite mee te hebben. Ze vinden wel vacatures, maar uitgenodigd worden bij die werkgever voor een sollicitatiegesprek is niet zo eenvoudig. Persoonlijke aandacht lijkt in eerste instantie misschien veel geld te kosten, maar met persoonlijke (professionele) loopbaanbegeleiding wordt de kans op het vinden van een baan groter. Daardoor wordt het een investering, die zichzelf terugverdient. Hoe komt dat?

Werkzoekers hebben vaak veel meer in huis

Ans van den Berg – loopbaancoach. “Ik vergelijk het met een ijsberg. Op het eerste gezicht zie ik net als werkgevers alleen het topje van de ijsberg. Maar een werkgever moet ook weten, wat er onder dat oppervlak aan kwaliteiten aanwezig is om een geschikte werknemer te kunnen kiezen. Dus ga ik naar die kwaliteiten op zoek in de loopbaanbegeleiding. Tijdens de coaching komt regelmatig boven water, dat loopbaankandidaten meer kwaliteiten en ervaring in huis hebben, dan blijkt uit hun CV of LinkedIn. Door goed door te vragen op wat werkzoekers (zo noem ik werklozen liever) in het verleden hebben gedaan, welke kwaliteiten ze daarbij hebben ingezet en wat de resultaten waren, komt een belangrijk deel aan de oppervlakte. En juist dit maakt het verschil om meer kans te maken bij die werkgever uitgenodigd te worden. Pas als goed duidelijk is wat je kwaliteiten zijn en waarbij je die kunt inzetten, kan je je etalage mooi gaan inrichten. En je netwerk voor je laten werken. Ik begeleid werkzoekers bij het zichtbaar maken van deze kwaliteit”.

Waarom zou ik bij jou willen winkelen?

“Vaak hebben werkzoekers een prachtige winkel, boordevol kwaliteiten. En toch weten ze zelf niet altijd, wat ze allemaal kunnen verkopen. Dat ligt op zolder of in de kelder onder het stof. Het zichtbaar maken van  kwaliteiten werkt niet alleen voor werkzoekenden, die jarenlang ervaring hebben. Dit werkt zeker ook voor starters op de arbeidsmarkt. Denk niet dat zij hebben stilgezeten in hun leven. Ik hoor ze regelmatig zuchten: “ik heb geen werkervaring” dan zeg ik “maar je hebt wel levenservaring en dat is soms ook hard werken”. Dan is het zoeken naar situaties, waarin ze blijk hebben gegeven van hun kwaliteiten en gaan we op zoek naar een geschikte werkomgeving. En dit is precies waarom persoonlijke loopbaanbegeleiding werkt”.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op of bel 058 - 843 02 33

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.