Online loopbaanportal

Wat zijn loopbaanvragen?De ene loopbaanvraag is de andere niet. De aanleiding loopt sterk uiteen. Herken je een voorbeeld?

 

  • Je bent aan het werk, maar voelt je ook onrustig? Dit werk doe je alweer een tijdje. Het was een logische stap na je studie, maar nu rijgen de dagen en weken zich aaneen. Alweer een week voorbij. Prettig weekend! Op zich doe je je werk goed. Klachten krijg je nauwelijks. Meestal denk je er niet aan, maar soms word je benauwd bij de gedachte dat je zo nog tien jaar verder moet. Maar wat dan?
  • De laatste tijd kom je erg moe thuis van je werk. Eigenlijk is alles je een beetje teveel. Het liefst kruip je op de bank en zet je de TV aan. Het werk valt je steeds zwaarder om te doen. Ook heb je het idee dat je meer en meer je best moet doen om je werk naar tevredenheid af te ronden. Wat is er aan de hand?
  • De zaak waarvoor je werkt is al verschillende keren overgegaan in andere handen. De collegiale sfeer is er niet beter op geworden. Je moet je steeds opnieuw aanpassen aan nieuwe procedures en er zijn zelfs mensen, die zich inhoudelijk met je werk bemoeien, terwijl jij de vakman bent. Wil je zo nog door?
  • Je werkgever vindt het belangrijk, dat je een verdiepende studie volgt, maar je twijfelt of je dit vak wilt blijven uitoefenen. Je twijfelt of je je energie wilt steken in deze studie of liever in een andere studie. Je denkt zelfs aan een stevige carrière move. Je bent begin dertig, dus dat zou toch moeten lukken. Eens rondkijken in een andere sector trekt je, maar hoe pak je dat aan?
  • Alweer een nieuw schooljaar. Dit jaar heb je voor het eerst dat je er een beetje tegenop ziet om aan het werk te gaan. Een nieuwe klas vol met jongens en meisjes, die met veel andere dingen bezig zijn en die jij bij de les moet houden. Je vindt het vreemd, dat je denkt: “Laat die jongere docent het maar doen. Ik heb nu 40 jaar voor de klas gestaan. Het lesgeven vind ik niet zo erg maar al dat gedoe eromheen.” Eigenlijk wil je minder werken, maar welke gevolgen heeft dat?
  • Je hebt een paar jaar geleden je baan opgezegd. Ofschoon dat je door wilde blijven werken, bleek het gezinsleven in de praktijk meer aan je te trekken. Samen met je man namen jullie de beslissing, dat jij thuis zou blijven voor de kinderen. Op die manier konden jullie de kinderen een stabiele basis bieden. Nu de kinderen naar de basisschool gaan wil je weer aan het werk. Je oude vak Verpleegkunde oppakken, maar waar begin je?
  • Na een periode van onzekerheid ben jij eruit met je huidige werkgever. In de vaststellingsovereenkomst staat opgenomen, dat je een bureau mag inschakelen om je te begeleiden van werk naar werk. Je weet nog niet wat, maar je wilt de mogelijkheid van het outplacement traject aangrijpen om te werken aan een nieuwe toekomst. Je droomt al langer van een eigen praktijk als kindertherapeut, maar je vraagt je af wat erbij komt kijken. Of kan je beter op zoek naar een andere functie?

 

Dit zijn enkele voorbeelden van loopbaanvragen, waarmee klanten het afgelopen jaar kwamen bij Verdienstelijk®. Loopbaanvragen gaan dus niet alleen over het vinden van een nieuwe baan, maar kunnen heel uiteenlopend van aard zijn. De mensen uit bovenstaande voorbeelden besloten om een eerste stap te zetten en planden een intakegesprek in. Inmiddels zij geholpen. Hoe is het met jou? Tijd voor een intake?

 

pexels-photo-136412

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op of bel 058 - 843 02 33

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.