Online urenregistratie

Loopbaancoach

Waarom een loopbaancoach?

Ans van den Berg (Register Loopbaancoach): “Over loopbaanadvies bestaat nog veel onduidelijkheid. Veel mensen denken dat ik alleen nodig ben bij een werkloosheidssituatie of bij ontslag, maar een loopbaancoach doet veel meer. Ik bevorder het maken van goede loopbaankeuzes en ondersteun organisaties bij de aanname, ontwikkeling en inzet van medewerkers (loopbaanmanagement).

Waar word ik voor gevraagd?

  • Het onderzoeken van een logische stap in een loopbaan
  • De ontwikkeling en duurzame inzet van medewerkers in een organisatie
  • Het werven en selecteren van mensen (met of zonder assessments)
  • Een opleidingsoriëntatie en advies
  • Begeleiding vanuit (dreigend) ontslag richting een andere baan
  • Sollicitatiecoaching en job-hunt vanuit een werkloosheidssituatie
  • Ondersteuning tijdens re-integratie bij of na ziekte
  • Advies bij de opstartperiode in ZZP of ondernemerschap
  • Een carrière switch, die past bij de persoonlijkheid/interesses en de huidige arbeidsmarkt

 

In je loopbaan kom je momenten tegen, dat je het even niet (zeker) weet.

Mijn doel is, dat mensen hun succes en plezier in het werk vergroten, prettiger werken, een nieuwe werkgever of de gewenste opdrachtgevers vinden. Eerst bespreek ik, waarmee iemand zich het meest geholpen voelt. Na het onderzoek gaan we alles inzetten om het doel te bereiken. Ik ben specialist in het werk maken van werk en heb een neus voor het benutten van kansen en mogelijkheden in de arbeidsmarkt.

Hoe komen klanten bij mij?

Via mijn bureau Verdienstelijk Loopbaan & Organisatieadvies word ik direct ingehuurd door particulieren voor loopbaanadvies, re-integratiebegeleiding. Of ik word ingezet via werkgevers, mobiliteitscentra en UWV. Mijn netwerk is breed, omdat ik als loopbaancoach inzicht moet hebben in alle sectoren. Mijn eigen roots liggen in de Zorg & Welzijn, Jeugdzorg, (Rijks)overheid, Financiële organisaties, gemeente en Onderwijs.

Wat neem ik mee?

Ik heb 35 jaar in functies gewerkt in het bedrijfsleven, overheid, jeugdzorg, justitie en het onderwijs, waarvan 20 jaar in leidinggevende functies. Deze ervaring neem ik mee. Ik weet wat er speelt in organisaties en ben goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. De ups en downs in mijn leven hebben mij gevormd tot een stevig persoon.

Gecertificeerd Register Loopbaancoach

Loopbaancoach is een vrij beroep. Om er zeker van te zijn, dat de klant iemand in huis haalt met verstand van zaken heb ik mij laten toetsen in mijn vakkundigheid (certificeren). Daardoor mag ik de titel Register Loopbaancoach voeren. Het CMI is de enige certificerende instelling die loopbaanadviseurs onafhankelijk toetst en zelf ook door een onafhankelijke instantie wordt getoetst. Ik ben opgeleid als loopbaanadviseur met de register opleiding Post-HBO Loopbaanprofessional.

Bedrijfskundige ondergrond

Daarnaast mag ik mij Talent Expert noemen. Ook beschik ik over een Pearson PTA-HRM + Talentlens Re-integratie testlicentie voor Kwalificatieniveau A bij Pearson, die ik inzet bij re-integratie coaching, loopbaanadvies, carrière-coaching, loopbaanmanagement en outplacement. Verder vormen mijn MSc master in Business Administration en Bedrijfskunde een stevige basis.

Team verdienstelijk

We zijn in staat om een breed arrangement te bieden aan particulieren en organisaties. Binnen Verdienstelijk® werken we samen met professionele ZZP-loopbaancoaches, psychologen, trainers en arbeidsjuristen en HR-specialisten. Voor verandertrajecten en juridisch advies  werken wij samen met Poppe & Poppe Advies. Voor re-integratie werken we samen met MijnGilde. Wij onderscheiden ons met persoonlijk maatwerk.

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.