Online loopbaanportal

Outplacement

Ontslag is voor de meeste mensen een periode, die gepaard gaat met de nodige onzekerheid. Een vertrouwde werkplek verlaten, is vaak een ervaring met veel impact. Dit outplacement traject Vooruit voorziet in een complete begeleiding Van Werk Naar Werk en is geschikt voor de medewerker en/of manager, die op zoek wil naar een toekomstbestendige nieuwe uitdaging. En nog niet precies weet wat het voor een nieuwe baan moet gaan worden en hoe daar te komen.

Wat is het outplacement traject Vooruit?

In ons Outplacement Vooruit traject onderzoeken wij onder andere het persoonlijk- en professioneel profiel, carrière ankers, interesses, kwaliteiten, competenties en eigenschappen. Wat vind jij belangrijk in je werk en welke werkomgeving, sectoren en beroepen passen daarbij? Wanneer helder is wat bij je past en waar je kansen liggen op de arbeidsmarkt, gaan we samen werken aan je promotie. daarbij  zetten wij ons netwerk in. Zo gaan deuren open, die anders gesloten blijven.

Intensieve begeleiding

Uiteraard dient ook je presentatie goed aan te sluiten op de volgende stap. Werken aan je CV, LinkedIn profiel, sollicitatiecorrespondentie en gespreksvoering is daarbij nodig. Dit traject kenmerkt zich door intensieve begeleiding, zowel door middel van werksessies, als tijdens regelmatige contact.

Voor wie?

Voor medewerkers en managers, die op basis van een Sociaal Plan of een Vaststellingsovereenkomst aanspraak kunnen maken op begeleiding Van Werk Naar Werk. Ook mensen waarbij het enige tijd geleden is, dat ze hebben gesolliciteerd kiezen vaak voor dit traject.

Werkwijze outplacement traject Vooruit

Dit traject komt vaak tot stand via bemiddeling van een HR of Personeelsfunctionaris. Nadat we in een (vrijblijvend) intakegesprek de behoefte aan begeleiding en de afstand tot de arbeidsmarkt van de kandidaat hebben verkend, wordt een dienstverleningsvoorstel opgesteld voor het Outplacement traject Vooruit (traject Van Werk Naar Werk). Dit bestaat uit 2 delen: een inhoudelijk voorstel met uitleg van de werkwijze en voorwaarden waaronder de dienstverlening verricht wordt en een investeringsbijlage.

Testen

Naast de loopbaaninstrumenten en gesprekken zetten wij ook regelmatig gevalideerde en genormeerde tests in om snel(ler) antwoord te vinden, zoals:

  • De Talentmanagement Rapportage – TMA de rapportage legt de aanwezige drijfveren en talenten bloot. Deze wordt gecombineerd met een Beroepskeuze vragenlijst afgenomen.
  • Een Loopbaanscreener Rapportage, die is opgebouwd uit de combinatie van de Loopbaan Interesse Vragenlijst (LIV) en de Personality for Professionals Inventory (PfPI).
  • Capaciteitentests.

Doorlooptijd traject: Gemiddeld 3 tot 6 maanden

Prijs op aanvraag

Ook Van Werk Naar Werk begeleiding nodig?

Bel 058 843 02 33 voor een (vrijblijvende) intake

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.