Online loopbaanportal

Switch

Voel je je al een tijdje onrustig in je huidige werk? Onderzoek dan een mogelijke Switch. Een opleiding, een andere functie, een nieuwe werkomgeving, zelfstandig ondernemerschap of misschien wel een totaal andere richting! Het accent in dit traject ligt op een loopbaanonderzoek en een plan van aanpak om je loopbaan andere wending te geven.

Wat is traject Switch

In Switch wordt aandacht besteed aan je carrière ankers, loopbaaninteresses, persoonlijk- en professioneel profiel en jouw leefstijlbehoeftes. Sectoren, vakrichtingen en ook beroepen worden eventueel onderzocht op interesse. Ook wordt de arbeidsmarkt verkend en onderzocht op mogelijkheden. Verder schenken we aandacht aan je loopbaanwaarden en wensen ten aanzien van ontwikkeling. Nadat je genoeg hebt onderzocht om een bewuste keuze te kunnen maken, wordt een plan van aanpak opgesteld om te komen waar je wilt uitkomen. Uiteraard wordt ook de realiteit van de arbeidsmarkt betrokken bij jouw persoonlijke situatie en keuzes.

Voor wie

Voor iedere werknemer of zelfstandige, die niet meer helemaal tevreden is over zijn loopbaan. Dit traject wordt vaak afgenomen door medewerkers tussen de 30 en de 40, die een aantal jaren werkervaring hebben en een move willen maken. Ook mensen die 45 plus zijn en andere eisen stellen aan hun werk in combinatie met andere domeinen in hun leven vragen dit traject vaak aan.

Werkwijze

Nadat we in een (vrijblijvend) intakegesprek je achtergrond en behoefte hebben verkend stellen we een dienstverleningsvoorstel op. Dit bestaat uit 2 delen: een inhoudelijk voorstel met een uitleg van de werkwijze en een investeringsbijlage. Afhankelijk van de financiële afspraken, kan het voorstel of onderdelen daarvan (bijvoorbeeld alleen de investeringsbijlage) op naam van je organisatie worden gesteld. Dit traject betreft 5 sessies inclusief intake, voorbereiding, opdrachten en tests.

De Loopbaanscreener of Talentmanagement Analyse TMA

Bij Switch zetten we regelmatig de Loopbaanscreener in. Deze online gevalideerde en genormeerde test combineert interesses (de LIV) met persoonlijkheid (PfPI) en geeft een indicatie of een bepaalde beroepsrichting of zelfstandig ondernemerschap een match geeft bij je voorkeursgedrag in een werksituatie. Een andere test die we regelmatig inzetten is de Talentmanagement Analyse. Deze maakt het mogelijk om een objectieve en diepgaande analyse van jouw drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken. Deze test kan gecombineerd worden met een beroepskeuzetest.

 

Doorlooptijd traject: 2 tot 3 maanden

Prijs op aanvraag

Benieuwd of dit traject bij jou past?

Bel 058 843 02 33

Blijf op de hoogte op het gebied van loopbaanadvies.